Російські добровольці оголосили про початок звільнення РФ від путінського режиму / скріншот

У Росії почалася громадянська війна.

Таку заяву зробив військовий експерт Олег Жданов, коментуючи події у Бєлгородській області РФ.

"Сьогодні рано вранці у Бєлгородській області почалися бойові дії. Два формування оголосили, що вони починають звільнення РФ від путінського режиму. Все прогнозовано і передбачувано. Згадайте перші місяці війни, коли багато хто говорив, і я у тому числі, що все закінчиться громадянською війною у РФ. Ось вона - громадянська війна в Росії. Росіяни звільняють РФ від путінського режиму. Чим не 1917 рік?" - зазначив він.

За його словами, події на кордоні з Україною розвиваються дуже стрімко:

"Почали вони з КПП у районі Грайворона, потім стали просуватися у напрямку Бєлгорода. Остання інформація, яку я встиг отримати перед початком запису, - бої тривають за місто Грайворон і за Гора-Поділ".

Також Жданов додав, що спочатку російське керівництво не хотіло визнавати факт збройного протистояння, але, коли російські добровольці задіяли танки, а у небі з'явилися вертольоти, у Бєлгороді зібрали екстрене засідання, оголосили повітряну тривогу і почали евакуацію місцевого населення.

Що відбувається в Бєлгороді - актуальне

Нагадаємо, 22 травня у Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України заявили, що представники "Легіону "Свобода Росії" та "Російського добровольчого корпусу" проводять на території Бєлгородської області операцію, метою якої є створення "смуги безпеки".

Пізніше російські добровольці оголосили, що після створення демілітаризованої зони на кордоні з Україною вони планують звільнити всю Росію від путінського диктату.