Росіяни проводять спецоперацію під Бєлгородом / скріншот

Представники "Легіону "Свобода Росії" заявили, що метою їхньої спецоперації в Бєлгородській області є створення демілітаризованої зони, пише "Суспільне".

В організації повідомили, що така зона створюється, щоб РФ не могла обстрілювати Україну. За інформацією легіону, ситуація у Бєлгородській області зараз складна.

"Надалі - рухаємося до звільнення всієї Росії від путінського диктату і припинення злочинної війни", - заявили добровольці.

За їхніми словами, "ключ кордону переламаний навпіл": "І дідусь Путін зовсім скоро, напевно, перетвориться на липовий мед. Все чудово".

Події у Бєлгородській області РФ - що повідомлялося

Нагадаємо, в українській військовій розвідці заявили, що на території Бєлгородської області операцію проводять представники "Легіону "Свобода Росії" та "Російського добровольчого корпусу", щоб створити там "смугу безпеки".

Напередодні 21 травня в РФ заявили, що в Головчино Бєлгородської області атакували адміністративну будівлю, а вранці 22 травня там оголосили про оточенні російського КПП "Грайворон" під Бєлгородом біля сховища ядерної зброї.

Вас також можуть зацікавити новини: