Експерт прогнозує громадянську війну в Росії / фото УНІАН

Керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко вважає, що в Росії вже в найближчій перспективі може розпочатися повномасштабна громадянська війна. Причиною може стати внутрішня боротьба між різними кланами. 

В ефірі телеканалу FREEДОМ експерт припустив, що учасниками цієї внутрішньої боротьби можуть стати ватажок ПВК "Вагнер" Євген Пригожин, глава Чечні Рамзан Кадиров, терорист Ігор Стрєлков-Гіркін та інші.

"Мені здається, що зараз головне побоювання, яке має турбувати людей у Росії, – це загроза повномасштабної громадянської війни з можливим розпадом цієї держави на кілька держав. І це не просто фобія Путіна, яку він постійно озвучує. Це ті реалії, які зараз виникають", – додав він.

Відео дня

За словами Мусієнка успіхів на полі бою РФ не має, проте енергії у її бойовиків немало. І ці люди можуть повернутися в Росію. 

"Якщо буде такий сценарій, що необхідно цю енергію перевести всередину, прибрати їх із фронту, повернути у РФ, повернуться ці "вагнерівці", терористи, убивці тощо. Почне палахкотіти досить серйозно, і будуть теракти, будуть бомбити", – прогнозує експерт.

Що чекає на Росію: прогнози

Багато експертів та політиків прогнозують, що Росія розпадеться. Зокрема, таку думку неодноразово висловлював секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов. За його словами, Росія розпадеться протягом 3-7 років

Журналіст і соціолог Ігор Яковенко прогнозує, що на Росію чекає громадянська війна та розпад на кілька держав після поразки у розвʼязаній проти України війні. Він припускає, що після деокупації Криму російські військові почнуть масово дизертувати, а Кремль втратить підтримку Росгвардії, ФСБ і Федеральної служби охорони.

Вас також можуть зацікавити новини: