У ГУР повідомили, чи обміняли сьогодні полонених, яких не повернули в день аварії Іл-76

Людей, які були у попередньому списку на обмін, але не відбувся через трощу літака Іл-76, під час цього обміну не повернули. Про це сказав представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов в коментарі "Голос Америки".

Він нагадав, що цей обмін мав відбутися 24 січня.

РФ стверджує, що українські бійці загинули під час падіння літак, однак підтвердити цю інформацію досі не вдалося.

Відео дня

Обмін полоненими в день падіння Іл-76

Головне управління розвідки Міноборони України підтвердило, що на 24 січня планувався обмін полоненими, який не відбувся.

Після падіння 24 січня у Бєлгородській області РФ військового транспортного літака Іл-76 в Міноборони Росії майже відразу заявили, що на борту літака, що розбився були українські військовополонені.

В українській розвідці зазначали, що не мають поки достовірної і вичерпної інформації з приводу того, хто і що саме було на борту російського літака.

В розвідці зазначали, що Росія не виявляла готовності передати Україні тіла полонених, які нібито були на борту російського Іл-76, що впав у Бєлгородській області 24 січня.

Представник ГУР Міноборони України Андрій Юсов зазначав, що є ймовірність того, що літак перевозив і боєприпаси, і полонених, яких використовували як живий щит. При цьому, зауважив він, реакція та дії Росії були провокативними, адже режим тиші не був оголошений над Бєлгородом, і РФ не повідомляла заздалегідь, що збирається використовувати авіасполучення для перевезення полонених.

Очільник Головного управління розвідки Кирило Буданов наголосив, щоє низка сумнівних деталей у заявах РФ, зокрема, росіяни "не показали поля, усіяні трупами і рештками, як мали б це показати, щоб максимально звинуватити Україну".

Глава РФ Володимир Путін відреагував на падінням російського військово-транспортного літака Іл-76 лише через дві доби після інциденту. Він повторив раніше озвучені у РФ твердженнях, що літак збила Україна і що на його борту перебували українські військовополонені, які прямували до місця обміну.

Вас також можуть зацікавити новини: