У Мелітополі окупанти поки що почувають себе спокійно / фото міськради Мелітополя

На даний момент росіяни не проводять евакуацію безпосередньо в Мелітополі, однак у наближених до фронту районах Запоріжжя такі заходи є.

Як заявив мер Мелітополя Іван Федоров в інтерв’ю "Еспресо", людей на ТОТ закликають виїжджати до Криму або РФ.

"Зараз про евакуацію мешканців Мелітополя не йдеться. Окупанти в місті не проводять ніяких заходів щодо евакуації. Окупанти закликають до евакуації та здійснюють відповідні заходи у населених пунктах, які наближені до лінії фронту на Запоріжжі. Зокрема, це стосується населених пунктів Енергодарського та Василівського районів. Там вони закликають мешканців виїжджати до окупованого Криму або до Росії", - сказав Федоров.

Відео дня

Однак про масову евакуацію з ТОТ тільки поки ведуться розмови. А ось прифронтові районі окупанти заміновують. У тому числі це стосується цивільної інфраструктури.

"Сьогодні масової евакуації з тимчасово окупованих територій немає, однак окупанти вже говорять про це. Також окупанти мінують приватні будинки в прифронтових районах Запоріжжя. Знову ж таки у Василівському та Енергодарському районах. Вони мінують горища та підвали приватних будинків", - додав Федоров.

Поточна ситуація на окупованих територіях України: що відомо

У Херсонській області спостерігається вербування росіянами місцевих жителів до свої армії. Службу в ЗС РФ пропонують під час масових перевірок, концентрація яких останнім часом виросла.

У Луганській області збільшилися утиски тамтешніх мешканців. Росіяни блокують в’їзди до деяких населених пунктів.

На Херсонщині посилився тиск примусової паспортизації населення. Перший заступник голови Херсонської обласної ради Юрій Соболевський наголошує, що "там дуже складна ситуація для наших людей".

Вас також можуть зацікавити новини: