Україна нині має більше літаків, ніж у лютому 2022-го року / фото ua.depositphotos.com

Українські льотчики творять дива на полі бою щодня. Керуючи літаками ще радянського зразка, вони здійснюють щоденні вильоти, знищуючи сили та техніку противника. Нині ж Україна має більше літаків, ніж у лютому 2022-го року. Про це в інтерв'ю Голосу Америки розповів командир 7-ї бригади тактичної авіації Євген Булацик.

Він похвалив інженерів за те, що вони змогли швидко відремонтувати пошкоджені літаки, тобто незначні пошкодження не призвели до великої витрати ресурсів. Крім того, союзники України в Центральній і Східній Європі надіслали кілька своїх літаків, які є ранніми радянськими моделями.

"На даний момент їх у нас набагато більше, ніж було на момент повномасштабного вторгнення. ... Всі екіпажі готові виконувати завдання вдень і вночі, в простих і складних метеоумовах", – сказав Булацик.

Відео дня

За його словами, Росія набагато більша, ніж Україна, і мобілізаційного ресурсу, і людей, яких їм не шкода, у них безліч. При цьому авіабудівна галузь розвинена набагато краще ніж в Україні, і вони мали змогу модернізувати наявний парк своїх радянських літаків.

"Завдяки санкціям темп виробництва їхніх нових літальних апаратів сповільнився, тому вони зосередились більше на модернізації старого парку", - підкреслив військовий.

Авіація на війні в Україні - останні новини

У Повітряних силах пояснили, чому стали частіше збивати російські літаки. За словами речника Повітряних сил Юрія Ігната, в українських захисників неба з'явилося більше інструментів для того, аби знищувати російську авіацію.

Як сказав Ігнат, якщо знищення літаків для Росії є втратою грошей, то знищення ще й пілотів – це дорогоцінний час та ресурси, які витрачають на навчання та підготовку льотчиків.

Вас також можуть зацікавити новини: