Українці найбільше серед європейців готові воювати за свою країну / фото УНІАН, Янош Немеш

Українці найбільше серед усіх європейців висловлюють готовність воювати за свою країну. Про це свідчать результати дослідження соціологічної групи "Рейтинг" у співпраці з Інститутом досліджень Gallup International, присвяченого готовності за умов війни воювати за свою країну. Опитування відбувалось в межах проєкту "End of Year" 2023.

Зокрема, Україна має найвищу готовність воювати за свою країну серед європейських країн, при цьому питання для українців було прямим і не носило гіпотетичний характер. Відсоток тих, хто готовий, становить 62%, що майже удвічі більше за тих, хто не готовий – таких 33%. А тих, хто ще не визначився із відповіддю, лише 4%.

Водночас, найбільшу готовність за умов війни воювати за свою країну демонструють респонденти з країн Східної Європи та Азії.

Відео дня

Так, Вірменія та Саудівська Аравія продемонстрували найвищий рівень готовності воювати за власну країну: їх показники складають відповідно 96% та 94%. Високий рівень готовності також мають такі країни, як Азербайджан, Грузія, Афганістан, Індія та Пакистан.

При цьому, у країнах Америки та Європи найбільший показник тих, хто не визначився.

Зокрема, вищу готовність воювати демонструють респонденти з країн Центрально-Східної Європи, найнижчу – Південної. Загалом найменше серед європейських країн готові воювати за свою державу в Італії, Німеччині, Австрії, Іспанії, Болгарії.

В цілому найменше тих, хто відповів, що готовий воювати за свою країну, простежується серед японців.

Крім того, серед сусідів України відносно більшу готовність воювати за свою країну висловили у Молдові, де цей відсоток трохи більше половини. У Румунії та Польщі відсоток готовності воювати дещо менше половини опитаних.

Міжнародне опитування Gallup International End of Year Survey (EoY) — це щорічна традиція, започаткована в 1977 році. Відтоді опитування проводиться щороку. Цього року проект проводився в 41 країні світу.

Останні результати соцопитувань

Як повідомляв УНІАН, результати опитування Центру Разумкова, оприлюднені 10 квітня, свідчать, що 83% українців вірять у перемогу над Росією. З них - 34,5% вважають, що перемога настане через один-два роки. Водночас, не вірять у перемогу 11% опитаних громадян.

Вас також можуть зацікавити новини: