Посол закликав світ організувати моніторинг за відведенням російських військ від України / Фото: REUTERS

Посол України у ФРН Андрій Мельник закликав організувати міжнародний моніторинг відведення російських військ від кордонів України.

Про це Мельник написав у Twitter.

Читайте такожБойовики обстрілювали ЗСУ безпосередньо з житлових кварталів Горлівки – штаб

Відео дня

"Хоча у Києві зітхнули з полегшенням, втім зарано давати відбій. Путін маскує наміри, важка техніка лишається, загроза нападу зберігається. Закликав Берлін вимагати від РФ міжнародний моніторинг відводу військ", - заявив Мельник.

Стягнення військ Росії до України: що відомо

  • У березні РФ під виглядом підготовки до навчань стягнула до окупованого Криму і до кордонів України десятки батальйонних тактичних груп, військову техніку, штурмовики Су-25СМЗ, кораблі Каспійської військової флотилії.
  • 20 квітня міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що чисельність російських військовослужбовців на кордоні з Україною за тиждень збільшиться до понад 120 тисяч.
  • Разом з тим 22 квітня в окупованому Криму міністр оборони РФ Сергій Шойгу заявив, що вирішив завершити «раптову перевірку» російських військ у Західному і Південному військових округах РФ біля кордонів України, оскільки «всіх поставлених цілей досягнуто».