Путін наробив купу помилок, заявив представник естонської розвідки / скріншот

Найбільшу заклопотаність викликають прорахунки російського президента Володимира Путіна.

Про це заявив гендиректор естонського департаменту зовнішньої розвідки Мік Маран на форумі з безпеки в Аспені, передає ERR.

Маран констатував, що з початку повномасштабного вторгнення в Україну Путін допустив ряд прорахунків.

Відео дня

"Він (Путін - ред.) або покладався на невірну інформацію у своїх рішеннях, або просто не вірить тій інформації, яка йому дається", - сказав він.

З урахуванням цих фактів не виключені нові помилки глави Кремля.

Саме тому для США і НАТО так важливо підкреслювати, що кожен квадратний сантиметр території альянсу буде захищатися з першого моменту нападу, додав він.

Війна в Україні: актуальні дані

Російські війська, як і раніше, зосередили зусилля на захопленні Донбасу. 

Ворог штурмував район Івано-Дар'ївки Донецької області, а також Вуглегірську ТЕС, щоб просунутися в Краматорськ і Слов'янськ.

У Пентагоні, своєю чергою, констатували, що, попри великі втрати, які РФ зазнала в боях за регіон, ЗС Росії за 90 днів просунулися тільки до 16 км. Це, зазначив генерал Міллі, є не дуже великим просуванням.

На думку експертів з Інституту вивчення війни, росіяни втрачають наступальну бойову міць у локальних боях за відносно неважливі населені пункти. 

Так, ЗС РФ досі не взяли Сіверськ після захоплення Лисичанська. Крім того, російська армія не змогла почати атаку на Бахмут. 

Очікується, що нинішній наступ окупантів досягне своєї кульмінації в найближчі тижні.

Вас також можуть зацікавити новини: