В Харкові є небезпека масивного обстрілу наших позицій з ворожої артилерії та літаків / фото REUTERS

У Харкові є небезпека масованого обстрілу наших позицій з ворожої артилерії і літаків.

Про це в Facebook повідомив голова Харківської облдержадміністрації Олег Синегубов.

Він зазначив: "Наразі комендантська година завершена, однак пересуватись містом небезпечно".

Відео дня

Синєгубов повідомив, що вночі працювали диверсійно-розвідувальні групи ворога. "Їх мета - завербувати цивільне населення, визначити цілей та закладок електронних міток для ворожої артилерії. Окупанти працюють групами від двох до п’яти осіб. Про всі випадки виявлення підозрілих осіб повідомляйте поліцію або військових!" - написав він.

За його словами фіксуються випадки пошкоджень газогонів, електромереж, водогонів та іншої критично важливої інфраструктури населених пунктів області. Ремонтні бригади вже приступили до аварійних робіт. "Так, обстріли тривають, але ми робимо все можливо, щоби у найкоротший термін усунути пошкодження", - зазначив він.

"Виходити з укриттів небезпечно! Очікуємо масивного обстрілу наших позицій з ворожої артилерії та літаків", - наголосив голова ОДА.

Він зазначив, що вчора були випадки прориву оборони і кілька ворожих танків зайшли у місто, після чого були знищені і контроль було відновлено нашими військами.

"Після серйозного опору наших героїв ворог почав ганебно цілити з артилерії по соціальній інфраструктурі, снаряди влучили у центр крові на Олексіївці та дитячу обласну лікарню. Пошкоджено житлові будинки на Салтівці та ХТЗ", - написав Синєгубов.

Він повідомляє, що були намагання знищити військові об’єкти в центрі міста. На жаль, є постраждалі.