Україні не потрібна пауза у війні / фото facebook.com/MinistryofDefence.UA

Прогнозуючи терміни закінчення розв'язаної Росією війни, військовий експерт Олег Жданов назвав найгіршим варіантом для України і для Заходу ймовірну паузу в бойових діях на зиму та перенесення активної фази війни на весну 2023 року.

Свою думку з цього приводу він висловив на YouTube-каналі.

"Деякі аналітики та експерти кажуть, що війна може затягнутися і перейти в зиму... Це найгірший варіант для нас і для Заходу... Тому що заходити в зиму, робити паузу... ми навесні зустрінемо зовсім іншу російську армію... Ми п'ять місяців громимо російську армію, перемелюємо, і вона фактично вичерпала свій наступальний потенціал на сьогоднішній день. Це запорука нашого успіху, - зазначив він. - Якщо ж ми підемо в зиму, це буде зниження бойової активності, і така, я б сказав, позиційна війна, окопна, і навесні ми побачимо зовсім іншу армію в РФ. І нам доведеться починати все спочатку".

При цьому Жданов додав, що, на жаль, подальший розвиток подій на фронті залежить не тільки від України:

"Все залежить від поставок озброєння. І якщо Захід і Сполучені Штати зацікавлені в якнайшвидшому закінченні цієї війни, вони зроблять все, щоб гаряча фаза закінчилася у цьому році... При наявності відповідного озброєння ми можемо розраховувати на те, що ми доб'ємо цю армію і вийдемо на кордони 91 року".

Експерт ще раз акцентував увагу на тому, що робити паузу у війні для України до весни 2023-го "було б вкрай погано".

Раніше начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов спрогнозував, що події, які ознаменують переломний момент у війні проти Російської Федерації, очікуються вже з початку серпня. А бойові дії до кінця року знизяться до мінімуму.

Вас також можуть зацікавити новини: