Військовий експерт зазначив, що Путін готується воювати до останнього росіянина / скріншот

Президент Російської Федерації Володимир Путін готується воювати до останнього росіянина. Він накачав громадян країни брехнею про боротьбу за суверенітет та незалежність РФ.

"Путін діє нелогічно. Він оголосив часткову мобілізацію, хоча багато хто, я в тому числі, думав, що навряд чи він піде на це. Через загрозу соціального вибуху він оголосив не загальну мобілізацію, а часткову, хоча реально часткова мобілізація з квітня йде повним ходом. Коли вони почали просідати під Києвом, коли ми їх почали там громити, то вони почали швидко проводити часткову мобілізацію, а повна мобілізація йде практично з вересня. Те, що Путін назвав частковою, є повною мобілізацією. Зараз вона не припинена, вони продовжують набирати особовий склад мобілізованих, а ось офіційно вони кажуть, що 5 або після Різдва, десь 8-9 оголосять про другу хвилю мобілізації", - зазначив військовий експерт Олег Жданов.

При цьому він не виключає, що Кремль закриє кордони, введе воєнний стан, тому що Путін готує Росію до масштабної війни.

"Він готується до війни до останнього росіянина. Він накачав їх тим, що нібито весь світ проти них, нібито вони воюють з НАТО, хоча тут жодного солдата НАТО на території України немає. Нібито за суверенітет і незалежність Росії. Покажіть мені, хто відібрав в Росії хоча б один сантиметр квадратний сантиметр їх землі? Навпаки, Росія відібрала у Грузії, України та Молдови купу земель і тепер обростає новими суб'єктами федерації", - пояснив Жданов.

Водночас він розповів, як мобілізація в Росії позначиться на Україні.

"Нам буде важче перемелювати цю військову машину, коли її накачають великою кількістю особового складу, але тут надія на наших партнерів. До речі, після Різдва планується проведення засідання Rammstein, яке було пропущено в грудні у зв'язку з різдвяними канікулами західних політиків. У січні буде вирішуватися чергове питання поставок техніки і озброєння в Україну. Ми кожен раз його чекаємо з надією, що вони нарешті збільшать поставки до тих обсягів, які нам необхідні. Я думаю, що така перспектива у нас є. Вони зрозуміють і почнуть давати зброю в необхідній кількості", - підсумував Жданов.

Нова хвиля мобілізації в Росії - що відомо

Глава Міноборони РФ Сергій Шойгу ще 29 грудня заявив, що мобілізація росіян офіційно припинена. При цьому в в українські розвідники повідомили, що Москва планує нову хвилю призову вже в першій половині січня.

1 січня нового року стало відомо, що військові комісаріати в тимчасово окупованому Криму перевіряють тих, хто підлягає призову.

Вас також можуть зацікавити новини: