Данілов Попередив про загрозу великої війни / фото facebook.com/GeneralStaff.ua/

У випадку, якщо світ не зробить правильних висновків, українська війна за незалежність стане прологом до великої війни.

Як написав секретар РНБО Олексій Данілов у Twitter, Україна може змінити сценарій майбутнього, завдавши Росії глобальної поразки, яка призведе до глибинної трансформації РФ.

"Якщо світ не зробить правильних висновків, Українська війна за Незалежність стане прологом до Великої війни", - написав він.

Відео дня

"Zeitenwende (поворотний момент - УНІАН), слово року в Німеччині, має стати словом діла 2023 року", - додав Данілов.

Війна в Україні: прогноз

Раніше глава Об'єднаного комітету начальників штабів США генерал Марк Міллі заявив, що розв'язана Росією війна з Україною триває вже 10 місяців, і російський диктатор Володимир Путін зазнав невдачі на всіх напрямках. Українські захисники відбили атаку на Київ, відкинули росіян від Харкова в результаті контратаки, а потім витіснили їх і з Херсона. 

При цьому, на думку аналітиків, Путін, ймовірно, не відмовився від своїх максималістських цілей в Україні. Йдеться не лише про анексію нових територій, а й зміну режиму та ліквідацію спроможності України протистояти майбутнім атакам чи тиску Росії. 

Очікують, що бойові дії в Україні можуть активізуватися цієї зими. При цьому в Офісі президента прогнозують, що масовані обстріли критичної інфраструктури України продовжуватимуться.

Вас також можуть зацікавити новини: