Російська влада у святковий для РФ день може оголосити про анексію частини української території, повідомив експерт / фото REUTERS

Влада Російської Федерації може оголосити про анексію Маріуполя, Херсона й частини Запорізької області у День Росії, який відзначається 12 червня.

Супротивник може оголосити про анексію Херсонщини у вигляді так званої "Херсонської народної республіки" чи у вигляді якогось "таврійського регіону", об’єднавши з вже захопленим Кримом, розповів військовий експерт Олег Жданов в коментарі ТСН.ua.

"…Чергова спроба незаконної анексії території України може потягнути за собою новий пакет санкцій від західних партнерів. І я думаю, що Росія це розуміє. Тому вони вагаються, робити це чи ні. І вже третій раз вони переносять цей незаконний "референдум" у тій же Херсонській області", - зазначив співбесідник.

Відео дня

Нагадаємо, війська Росії вдерлися в Україну рано вранці 24 лютого. Окупанти спочатку обстрілювали військові об'єкти, а потім атакували й мирних жителів низки міст, були жертви та постраждалі.

Низка країн, зокрема, США та держави-члени Євросоюзу, підтримали Київ - запровадили проти РФ новій санкції й надали озброєння українській стороні.

Супротивникові вдалося заблокувати Маріуполь, а також взяти під контроль низку населених пунктів в Херсонській та Запорізькій областях. 

Довідка УНІАН. У 2014 році Росія захопила український Крим, провела там псевдореферендум, а потім незаконно анексувала півострів. Анексію Криму не визнали, зокрема, Україна, США, Канада та країни ЄС.

Вас також можуть зацікавити новини: