Армія Білорусі готова приєднатися до росіян у війні / t.me/modmilby

Білоруська армія, скоріше за все, приєднатися до російського вторгнення в Україну. На це вказує безліч ознак. Про це заявив польський військовий аналітик, керівник аналітичного центру Rochan Consulting Конрад Музика в коментарі британському каналу Sky News.

Музика зазначив, що білоруська армія безперервно перебувала на навчаннях з квітня. Навчальна активність військових Білорусі в минулому році була максимальною після розпаду СРСР. 

"Вони практично відпрацювали всі військові можливості, які будуть потрібні Білорусі для вступу у війну", - заявив експерт.

Відео дня

Він також повідомив, що нещодавно Білорусь оновила дані по своїх резервах.

"Це означає, що система військового резерву тепер готова до мобілізації. Зараз їм потрібно політичне рішення почати мобілізацію і почати війну. (...) Все вказує на те, що Білорусь в певний момент майбутнього вступить у війну", - заявив експерт. 

Війна в Україні - роль Білорусі

З перших днів повномасштабного вторгнення російських військ влада Білорусі надає агресору свою територію і повітряний простір для атак на Україну. 

Водночас армія Білорусі досі не брала прямої участі у війні, обмежуючись наданням своєї військової інфраструктури для потреб російської армії.

Український Генштаб оцінює як мінімальну загрозу прямої участі Білорусі у війні. Однак через безперервні навчання білоруської армії Україна змушена тримати частину резервів на цьому напрямку.

Вас також можуть зацікавити новини: