ЗСУ мають успіхи на Запоріжжі / фото Міністерство оборони України

Однією з причин активізації російських окупантів, а саме - збільшення кількості колон противника з Криму у напрямку Мелітополя - є успіхи Збройних сил України в у контр-наступальних діях, зокрема - на Херсонщині.

Таку думку висловив воєнно-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" та блогер Олександр Коваленко в ефірі телеканалу TV5.

За його словами, до початку серпня ЗСУ зможуть безпосередньо блокувати російських окупантів на кордоні міста Херсон.

"Вони (російські окупанти - УНІАН) використовують ресурс, який у них був безпосередньо на плацдармі Запорізької області, тобто, вони перегрупували частину своїх підрозділів, частину особового складу, техніки та інших засобів. Також вони реалізують постачання сил та засобів вже з материкової частини Росії і через тимчасово окупований півострів Крим. (…) Я гадаю, десь приблизно до початку серпня ми побачимо ситуацію, коли Збройні сили України будуть безпосередньо блокувати російських окупантів на кордоні міста Херсон", - каже експерт.

На думку Коваленка, звільненню Мелітополя передуватиме деокупація інших райцентрів та населених пунктів, які знаходяться фактично на шляху до міста. Також, окупанти накопичують "кількість, але не якість", а для ведення подальших наступальних дій необхідна саме якість.

"ЗСУ на Запорізькому плацдармі мають серйозні успіхи — це правда. Лінія фронту зміщується в південному напрямку. (…) Якщо говорити про вагомі успіхи, то ми кажемо про Василівку і про Токмак. Але як і Михайлівка, і Дніпрорудне, які дуже важливі при деокупаційних (контрнаступальних) діях - на жаль, все ще знаходяться під контролем російських окупантів. (…) Вони (російські окупанти - УНІАН) накопичують саме кількість, але не якість. Своєю чергою, якщо ми кажемо про якісь наступальні дії в бік Гуляйполя, то потрібна саме якість. Василівка, Токмак та Пологи - це такий собі кордон їх можливостей саме тими ресурсами, які у них є, щоб утримувати, але не щоб реалізувати масштабні наступальні дії та захоплення нових територій", - підкреслив Коваленко.

Як вважає аналітик, російські загарбники вдаються до масштабного мародерства зерна, техніки та іншого майна, бо розуміють, що вони не втримають захоплені ними території. Також, він наголошує, що Україна має всі можливості, щоб до кінця цього року повернути свої території на материковій частині згідно з кордонами 1991 року.

"Я впевнений, що вони дуже добре розуміють, що Запорізька та Херсонська області будуть деокуповані і Україна поверне контроль над цими територіями та майже над усіма своїми територіями, тому вони їх грабують. (…) У них (російських окупантів - УНІАН) дуже велика проблема з діями у містах та населених пунктах: вони не мають професійних здібностей для того, щоб максимально професійно це робити, тому вони використовують тактику повного знищення саме населеного пункту. Україна має всі можливості, щоб до кінця цього року повернути свої території на материковій частині згідно з кордонами 1991 року: я кажу не тільки про звільнення Херсонської, Запорізької та Харківської областей - я кажу про повне звільнення Луганської та Донецької областей", - наголосив експерт.

Нагадаємо, як повідомляв голова Запорізької обласної військової адміністрації Олександр Старух, на Запоріжжі ЗСУ вже отримали військову допомогу від західних партнерів, завдяки чому суттєво покращили свої позиції на фронті.

Як заявив напередодні командир підрозділу "Азов" Родіон Кудряшов, на Запорізькому напрямку ЗСУ переходить до контрнаступу.

Вас також можуть зацікавити новини: