Окупанти вивезли завод з Вовчанська в Росію, а на його місці облаштували катівню / фото REUTERS

Окупанти вивезли один із заводів міста Вовчанськ на територію Росії, а на його місці облаштували катівню. У ній людей силою примушують співпрацювати з ворогом і вступати до лав армії РФ.

Інформацією про це в ефірі національного телемарафону поділився голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов, коли розповідав про ситуацію на тимчасово окупованій території Харківщини.

"У місті Вовчанськ окупанти вивезли один із заводів на територію Російської Федерації, а в приміщеннях цього заводу облаштували певну в'язницю — справжній концтабір, де людей піддають певним тортурам, змушують співпрацювати з ними, вступати до лав Збройних сил [РФ] тощо", — повідомив Синєгубов.

Відео дня

Далі голова ОВА розповів, що в Ізюмі рашисти теж намагалися проводити мобілізацію. Вони змушували або виїжджати на територію РФ, або приєднуватися до війська агресора. За словами Синєгубова, люди тримаються і противляться вступу в армію окупантів.

Керівник ОВА також повідомив, що організувати евакуацію з Ізюму не виходить — росіяни не погоджують гуманітарні коридори. Зараз людей вивозять з Барвінкового, на підступах до якого ведуться бої.

Нагадаємо, за минулу добу на Харківщині внаслідок обстрілів ворога загинули три людини. Ще сім отримали різні поранення і були доставлені в лікарні.

Війна Російської Федерації проти України

  • 24 лютого РФ вторглася в незалежну Україну і влаштувала в країні справжній колапс. Окупанти не тільки захоплюють військові частини, аеропорти та інші стратегічні об'єкти, а й стріляють по мирних жителях і багатоповерхівках міст.
  • 27 лютого 2022 року з'явилася інформація про те, що Білорусь може оголосити війну Україні. Офіційних підтверджень вторгнення її армії на нашу територію поки немає.

Вас також можуть зацікавити новини: