У Чернігові зараз залишаються жити від 80 до 95 тис. громадян / фото REUTERS

У Чернігові внаслідок бомбардувань та обстрілів російської загарбницької армії загинули близько 700 осіб.

Як передає кореспондент УНІАН, про це міський голова Чернігова Владислав Атрошенко сказав в ході онлайн-брифінгу.

"Я можу назвати приблизну цифру - це 700 осіб. Це сукупно військових і цивільних. Крім того, є 70 тіл непізнаних, які ми не можемо ідентифікувати, хто це за люди", – зазначив міський голова.

Відео дня

"Крім того, найжахливіше, приблизно є 40 осіб, це мінімум зниклих безвісти. Є розуміння причини, але доказів немає", - сказав Атрошенко і пояснив, що якщо люди стояли в радіусі 40-50 метрів від попадання авіабомби, вони згорали до тла, і їх тіл тепер не існує.

За його даними, в Чернігові зараз залишаються жити від 80 до 95 тис. громадян. До початку війни в Чернігові перебували 285-290 тис. осіб.

Війна проти України:

  • 24 лютого 2022 року РФ вторглася в незалежну Україну. Почалися обстріли та бомбардування українських міст. Масово гине мирне населення України.
  • 27 лютого 2022 року з'явилася інформація про те, що Білорусь може оголосити війну Україні.
  • По всій Україні йдуть запеклі бої. Ворог бомбить міста, з особливою жорстокістю знищується мирне населення. Населені пункти буквально стираються з лиця землі. З перших днів вторгнення Чернігів став однією з найгарячіших точок в Україні. У місті гуманітарна катастрофа.