Під час війни з Україною Володимира Путіна вже не хвилюють військові цілі, вважає Михайло Подоляк / скріншот

Російський президент Володимир Путін влаштовує масовані удари по Україні просто заради "чарівного відчуття".

Главі РФ в принципі вже без різниці військові цілі, розповів радник глави Офісу президента Володимира Зеленського Михайло Подоляк в інтерв'ю російській журналістці Юлії Латиніній.

За його словами, ворожі удари по критичній інфраструктурі можливі, але ефективність від цих ударів, вже зрозуміла, - вона незначна. Подоляк додав, що є певний дискомфорт, наприклад, дефіцит електроенергії, але це не призведе до того, що з'явиться бажання домовлятися з агресором.

"...але я повертаюся до психотипу Путіна - та йому ж в принципі без різниці вже військові цілі, йому, раз він вже все одно розуміє прекрасно, що виглядає так, як виглядає, так, і що всі ці казки, міфи нікому не можна продати, ну, крім, напевно, Еритреї, Білорусі. Напевно, вже і в Білорусі він не може продати це...", - зазначив радник.

Подоляк стверджує, що президент Росії "буде просто заради чарівного відчуття: "Знаєте, який я крутий, я тут сховався, і я ось зараз махнув рукою, хустинку кинув, так, як на лицарському турнірі, і йдіть вбивайте, стріляйте по Києву, по Одесі..." і так далі".

"Ось вони це ось будуть робити. Ось весь залишок ракет просто використають по нас, ось просто для того, щоб порадувати черговим відеофільмом - дивіться, ракета прилетіла кудись у Київ чи кудись в Одесу, чи кудись у Львів...", - вважає радник.

Війна Путіна проти України - що потрібно знати

Росія з кінця осені масовано атакує Україну ракетами і безпілотниками, під ударом опинилися об'єкти критичної інфраструктури.

Вранці 14 січня в Києві пролунали низка вибухів, їх чули жителі правого і лівого берегів Дніпра. Потім у столиці України оголосили повітряну тривогу. Пізніше з'ясувалося, що ворог атакував Київ ракетами.

Противник запускав ракети за балістичною траєкторією з північного напрямку. Загарбники поцілили в один з інфраструктурних об'єктів.

Після цього вороги знову запустили ракети по українській землі, працює протиповітряна оборона.

Вас також можуть зацікавити новини: