Обстріли тилових міст окупанти ведуть аби психологічно тиснути на цивільне населення / фото Луганська обласна державна адміністрація

Ворожі обстріли тилових населених пунктів окупанти ведуть з метою психологічного тиску на цивільне населення.

Про це начальник об'єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня України Наталя Гуменюк повідомила в ефірі інформаційного телемарафону, коментуючи удари по місту Нікополь Дніпропетровської області.

"Скоріше за все, вони просто облаштували собі вогневу позицію, яка поки що не уражена і може завдавати шкоди. І це психологічний тиск, що на іншому березі, де немає фізичної присутності, ворог імітує контроль над ситуацією. Масований обстріл іншого берега створює враження, що скоро вони просунуться туди, але це суто психологічний тиск, намагання зімітувати свою потужність", - сказала вона.

Відео дня

За інформацією Гуменюк, ЗСУ найближчим часом планують знищити вогневі точки, з яких обстрілюють Миколаїв та Миколаївську область.

"Вони продовжують бити по тих ділянках, які ми вважаємо фортецями, форпостами і оплотами нашого спротиву, як Миколаїв і Миколаївщина. Саму Миколаївщину також цієї ночі обстрілювали. На щастя, удари прийшлися поза межами населених пунктів, але це спричиняє пожежі, горить врожай, і рятувальники мають дуже багато роботи. На щастя, немає жертв. На жаль, ці обстріли будуть продовжуватися, але ми маємо, чим відповісти, ми знаємо і вираховуємо напрямки, з яких вони здійснюються. Тому я думаю, що скоро ми припинимо ті вогневі точки, які на разі так непокоять наш тиловий район", - сказала вона.

Як повідомляв УНІАН, 20 липня вночі російські окупанти з "Градів" обстріляли житловий квартал у Нікополі, внаслідок чого двоє людей загинули.

Окупанти випустили понад 30 реактивних снарядів. Попередньо, крім двох загиблих, дев’ятеро - поранені. Шестеро постраждалих у лікарні, серед них четверо дітей. Найменшому пораненому усього три роки.

Обстрілом вщент зруйновані 3 приватні будинки, з десяток - пошкоджені.

Згодом мешканців Нікополя місцева влада закликала переїхати у тимчасові помешкання вглиб території району у зв’язку з ворожими обстріли з окупованого Енергодару.

Вас також можуть зацікавити новини: