Бойові дії в Україні нагадують Першу світову війну / фото facebook.com/GeneralStaff.ua

Війна на території України має ритми, схожі на період окопної війни під час Першої світової.

Таку оцінку озвучив військовий аналітик, виконавчий директор консалтингової компанії з питань безпеки Sibylline Джастін Крамп, пише ВВС Україна.

За його словами, конфлікт вийшов на "мікрорівень", оскільки тепер військам РФ "дуже щастить, якщо вдається захопити поле за 24 години". Експерт переконаний, що це відбувається через те, що у сучасних війнах армії, що обороняються, (у даному випадку - ЗСУ, - УНІАН) завжди матимуть перевагу.

Відео дня

"В одних випадках це допомагає українцям утримувати свою територію; в інших – грає на руку російським військам, які окупували захоплені ними міста", – переконує аналітик.

Крамп, вважає, що війська РФ, схоже, мають незначну ініціативу і просуваються вперед маленькими кроками.

Аналітик очікує, що наступні дії Путін може зосередити на Запорізькому напрямку, щоб зробити нову спробу наступу на Харків та спробувати захопити Одесу на південному узбережжі. Проте Крамп не повідомляє, як саме російська армія має це зробити, бо суходолом між Одесою та російськими військами щонайменше розташовані Миколаїв та вся Миколаївська область.

За його словами, манера ведення війни з боку Росії, що була спрямована на виснаження, працювала і раніше, але в тому, як розвиватимуться події далі, "немає нічого невідворотного".

"Росія повинна мати можливість продовжувати сплачувати за рахунками", – говорить він, маючи на увазі витрати на ведення війни, а також людські жертви.

На думку Крампа, РФ продемонструвала, що погана тактика та інші недоліки можуть дати успіх в атаці лише на одному напрямку, а не на кількох одночасно.

Разом з тим, щодо постачання сучасної зброї Україні з країн Заходу, такої, як то ракетні установки, нещодавно обіцяні з боку Вашингтона та Лондона, то це, на думку аналітика, не стане "ідеальним розв'язанням усіх проблем". За його словами, залишається питання, як довго країни Заходу зможуть підтримувати Україну.

Втім, Росія, на думку експерта, "не може залишити лінію фронту там, де вона є", а Україна не відмовиться від територій, які зараз перебувають у руках окупантів. Тож Крамп припускає, що існує ймовірність "у кращому випадку замороженого конфлікту".

Раніше Крамп заявляв, що Росія продовжить бомбити шляхи постачання ЗСУ. За його словами, якимось чином це була російська стратегія з самого початку війни.

Вас також можуть зацікавити новини: