Чорний розповів про військових з Бурятії / фото АрміяInform

Російські військові з Бурятії, які воювали на території України, відрізняються найбільшою жорстокістю.

Про це розповів в інтерв'ю Олесі Бацман заступник командира 63-ї механізованої бригади ЗСУ полковник Вадим Чорний.

"Вони не знають ні жалю - нічого. Якщо ті, європеоїдної раси, як то кажуть, - ще більш-менш, то що стосується бурят, - вони не знають жалості, вони жорсткіші, ніж інші", - розповів боєць.

Відео дня

Він зазначив, що окупантів з Бурятії вразив рівень життя українців, навіть не в невеликих селах.

"Я особисто не спілкувався з ними. Але все одно розповідають, наскільки вони вражені рівнем нашого життя. Вони вражені тим, як ми живемо. Є ось населений пункт тут у нас недалеко. Це маленьке таке селище міського типу: буквально пара-трійка багатоповерхівок - і все, більше там нічого немає. Але там школа - мало де у великому місті таку школу можна знайти. Настільки там все таке ошатне, чистеньке. Вони приїхали - там були буряти - і запитують місцевих: "А що це за місто?" Місцеві кажуть: "Яке місто? Ви в селі". - "В селі? А ми думали, це місто", - зазначає Чорний.

За його словами, для бурятів навіть унітаз в будинку - це щось надзвичайне. 

"Стівена Кінга почитати, мабуть, потрібно, чи що, або "Зоряні війни" подивитися. Це дичина. Армія викрадачів побутової техніки, унітазів і тих [ношених] трусів", - додав полковник.

Станом на 18 червня було відомо, що Бурятія ховає щодня військових, які воювали в Україні, а РФ відправляє на війну вихідців з бідних регіонів. Станом на середину червня підтверджені дані про 184 загиблих з Бурятії.

29 червня 2022 року дружини бурятів зажадали повернути їхніх чоловіків з України.

12 липня 2022 року в ЗМІ з'явилася інформація про те, що в Росії буряти вистрибують з автобусів, щоб не доїхати на війну.