фото: REUTERS

Голова Запорізької обласної військово-цивільної адміністрації Олександр Старух розповів про ситуацію в регіоні на вечір 1 травня. Так, противник і досі намагається реалізувати стратегію оточення сил ООС.

За словами Старуха, у Запоріжжі ситуація стабільна, продовжується зміцнення оборонних рубежів. Найбільш активні та запеклі бойові дії в громадах проходять на схід від Гуляйполя, противник намагається реалізувати стратегію оточення сил ООС, однак успіху не має.

Періодичність усвідомленої діяльності окупанта щодо ускладнення комунікації мешканців з Україною стабільна - через це пропадає електроенергія, зникає зв'язок.

Відео дня

"Сьогодні російські військові гатили по цивільній інфраструктурі Оріхова - окупанти влучили у багатоповерхові будинки. Внаслідок ворожого обстрілу із травмами різної тяжкості в лікарні були доставлені чотири людини, ще двоє чоловіків від отриманих осколкових поранень загинули", - йдеться у повідомленні Запорізької ОВА.

Також повідомляється, що у Пологах у приміщенні місцевої лікарні окупанти облаштували склад боєприпасів. При цьому росіяни забороняють персоналу надавати медичні послуги місцевим жителям.

Нагадаємо, на Запоріжжі росіяни використовують цивільних як живий щит.

Вас також можуть зацікавити новини: