Ворог використовує мирне населення в якості живого щита на Херсонщині / фото REUTERS

Збройні сили України пішли в контрнаступ на території Херсонської області. Через це потік біженців сильно виріс, але окупанти не пропускають мирне населення. Вони хочуть використовувати цивільних, як живий щит.

Такою інформацією в розмові з "Радіо Свобода" поділився керівник Василівської ОТГ Сергій Каліман.

"Наші війська пішли в наступ у напрямку до Херсона, тому дуже великий потік біженців пішов з Херсонської області. Російські війська, розуміючи це, не пропускають наших людей в тій кількості", — повідомив Каліман.

Відео дня

За даними голови ОТГ, окупанти спеціально затримують цивільних. З боку Енергодара утворилася черга в 2,5 тисячі машин. Українці змушені чекати можливості евакуюватися 5-6 днів.

"Люди грають роль певного живого щита для того, щоб наші війська не могли просуватися", — додав Каліман.

Нагадаємо, наприкінці липня мер Мелітополя Іван Федоров розповів, як російські окупанти намагаються ускладнити виїзд з тимчасово захоплених територій через Василівку. З 1 серпня рашисти повинні були ввести нові правила. Вони передбачають необхідність звертатися в так звану "комендатуру" за спеціальною перепусткою.

Війна Російської Федерації проти України

  • 24 лютого РФ вторглася в незалежну Україну і влаштувала в країні справжній колапс. Окупанти не тільки захоплюють військові частини, аеропорти та інші стратегічні об'єкти, а й стріляють по мирних жителях і багатоповерхівках міст.
  • 27 лютого 2022 року з'явилася інформація про те, що Білорусь може оголосити війну Україні. Офіційних підтверджень вторгнення її армії на нашу територію поки немає.

Вас також можуть зацікавити новини: