Українські бійці "приземлили" російські літаки / фото wikimedia.org

Бійці Нацгвардії збили над Запоріжжям одразу два літаки армії РФ.

Як повідомили у Південному оперативно-територіальному об'єднанні Національної гвардії України, на Запорізькому напрямку окупанти активно використовують бойову авіацію. 25 травня вони намагалися нанести ураження по позиціях Сил оборони України з застосуванням пари Су-25.

"В цей час на бойовому чергуванні перебували нацгвардійці - "Запорізький месник" і його бойовий побратим. Бійці чітко ідентифікували ворожу авіацію і влучно відпрацювали по повітряних цілях", - розповіли військові. 

Відео дня

В результаті бойової роботи нацгвардійського вогневого розрахунку перший літак Су-25 повністю знищений - пілоту вдалося катапультуватися над тимчасово-окупованою територією. Другий Су-25 серйозно пошкоджений і вимушений здійснити аварійну посадку.

Загалом на рахунку нацгвардійців вже 9 збитих літаків. "Таким чином, гвардійці вщент розбили ворожі розрахунки на панування у повітряному просторі", - підкреслюють вони.

Збиття літака на Запоріжжі: що відомо

Сьогодні мер Мелітополя Іван Федоров повідомляв, що на окупованому росіянами аеродромі пролунали вибухи, у небо піднявся стовп диму.

Місцеві канали писали про падіння російського літака Су-25, цю інформацію підтверджували окупанти.

Згодом Федоров написав, що інформацію про літак перевіряють. Також він додав, що останнім часом загарбники збільшили свою активність на мелітопольському аеродромі.

Вас також можуть зацікавити новини: