Середньодобові втрати Росії у лютому сягнули найвищого показника з початку війни / фото facebook.com/usofcom

Середньодобові втрати Росії у лютому сягнули найвищого показника з початку повномасштабного вторгнення в Україну, повідомляє Міністерство оборони Великої Британії з посиланням на дані розвідки.

Зазначається, що російські втрати вбитими й пораненими в лютому становили 983 людини на добу,  а загалом на сьогодні Росія, імовірно, втратила понад 355 тисяч убитих та поранених під час війни в Україні.

"Збільшення середньодобових втрат майже напевно відображає готовність Росії до масових бойових дій та війни на виснаження. Незважаючи на те, що це обходиться Росії дорогою ціною з позиції людських життів, такий підхід посилив тиск на позиції України на лінії фронту", - йдеться у повідомленні розвідки.

Відео дня
Втрати Росії в Україні / британська розвідка

Втрати Росії в Україні

За даними Генштабу, загальні втрати Росії у живій силі станом на сьогодні складають близько 416 800 чоловік, з них 1160 ліквідовано за минулу добу.

При цьому, за повідомленням командувача Сухопутних військ Збройних сил України Олександра Павлюка, у лютому 2024 року втрати противника склали близько 28 тис. 450 осіб особового складу.

Також у лютому знищено 288 ворожих танків, 809 бойових броньованих машин, 878 артилерійських систем, 24 РСЗВ, 28 установок ППО, два кораблі, 939 одиниць автотехніки, 149 одиниць спецтехніки.

Вас також можуть зацікавити новини: