Українські пілоти нищать ворога щодня / t.me/V_Zelenskiy_official

Авіація Збройних сил України протягом доби завдала ударів по 10 районах зосередження російських окупантів. Як зазначається у повідомленні на сторінці Генерального штабу ЗСУ у Facebook, загарбники активно застосувують оперативно-тактичну авіацію та квадрокоптери типу "FPV", проводять штурмові дії за підтримки бронетехніки та збільшили кількість авіаударів.

"Сьогодні вночі ворог завдав масованого ракетного удару по Україні, атакувавши об’єкти критичної інфраструктури, промислові, військові та цивільні об’єкти. Противник застосував проти України близько 160 засобів повітряного нападу: ракети різних типів та ударні БпЛА. Силами та засобами протиповітряної оборони України 88 крилатих ракет Х-101/Х-555/Х-55 та 27 ударних БпЛА "Shahed-136/131" було знищено", - зазначили у Генштабі.

Загалом ворог завдав 134 ракетних та 60 авіаційних ударів, здійснив 36 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та населених пунктах.

Відео дня

"Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є загиблі та поранені серед цивільного населення. Руйнувань та пошкоджень зазнали приватні житлові будинки, лікарні, інша цивільна та промислова інфраструктура", - йдеться у повідомленні.

Водночас авіація Сил оборони України протягом доби завдала ударів по 10 районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки та по трьох зенітно-ракетних комплексах противника.

Крім того, підрозділи ракетних військ уразили два райони зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, три артилерійські засоби, п’ять складів боєприпасів та ще дві інші важливі цілі ворога.

Втрати Росії в Україні - що повідомлялося 

Як повідомляв УНІАН, загальні бойові втрати Росії в Україні за час повномасштабного вторгнення серед особового складу орієнтовно склали близько 357 тис. 520 осіб.

Зокрема, ворожих танків було знищено 5 тис. 953 одиниці, бойових броньованих машин - 11 тис. 33, а артилерійських систем - 8 тис. 417.

Вас також можуть зацікавити новини: