Трамп пообіцяв закінчити війну в Україні за добу / фото REUTERS

Військовий експерт Олег Жданов озвучив свою думку, як Дональд Трамп може "закінчити війну в Україні за 24 години".

"Трамп - бізнесмен, він не політик. Він завжди намагається діяти радикально, нестандартними і нешаблонними методами, він рубає шашкою навідліг. Ліс рубають - тріски летять. Ось таким чином він вирішує питання", - сказав він.

На думку Жданова, є два сценарії для України у разі повернення Трампа до влади в США, один - негативний, другий - позитивний.

Відео дня

"Негативний сценарій: Трамп дзвонить Путіну, вони спілкуються і домовляються про припинення вогню. І Трамп ставить нас перед фактом, що все: треба припинити вогонь... У цьому випадку нам буде вкрай важко. Якщо Путін погодиться на варіант, що він отримує все, що він завоював, і війна на цьому зупиняється. У принципі, він на такий варіант згоден сьогодні. Буде питання до Заходу: наші партнери будуть зберігати єдність у плані підтримки України або приймуть сторону США і будуть на нас тиснути", - зазначив експерт.

Другий сценарій, за словами Жданова, передбачає відмову Путіна припиняти вогонь. І такий варіант розвитку подій експерт вважає позитивним:

"Позитивний сценарій полягає у тому, що Трамп подзвонить Путіну, скаже: "Закінчуй, зараз ми все вирішимо, припиняємо вогонь". А Путін скаже: "Ні, мені ще треба дійти до адміністративних кордонів Донецької та Луганської областей, треба ще захопити Запорізьку і Херсонську, тому що я їх включив до Конституції"... Такий варіант може Трампу не сподобається. З урахуванням його імпульсивного характеру, я думаю, що це буде рівнозначно тому, що Путін його послав... Якщо Путін почне качати права, Трамп може просто образитися і вирішити питання на нашу користь, давши нам все необхідне озброєння".

Трамп пообіцяв закінчити війну в Україні за 24 години

Як писав УНІАН, кандидат у президенти Дональд Трамп пообіцяв закінчити війну в Україні за 24 години, якщо стане президентом. За його словами, він "добре" знає і російського, і українського президентів.

Президент Володимир Зеленський заявив, що буде "дуже щасливий", якщо Трампу дійсно вдасться завершити війну за 24 години.

Вас також можуть зацікавити новини: