Експерти впевнені, що армія РФ зазнає поразки / фото ua.depositphotos.com

Експерти сходяться на думці, що зовсім скоро окупанти зіткнуться з логістичними проблемами і не зможуть компенсувати втрати в техніці, що обов'язково відіб'ється на результаті всієї війни.

Як нагадали журналісти проекту FreeДом, за офіційними даними Генштабу ЗСУ, українські військові знищили 1 тис. 876 танків противника. А західні санкції не дозволяють виробляти нову техніку.

"Росія втратила дуже багатотанків й не тільки. Все - через необдумані та провалені тактичні дії. Ми розуміємо, що у РФ дуже багато танків. Але найсучасніші танки фактично знищені", - заявляє політолог, експерт з міжнародних питань Тарас Семенюк.

Журналісти нагадують, що окупанти перекидають на південь додаткову техніку, щоб перешкодити контрнаступу ЗСУ, проте в найближчий тиждень рашисти не змінять свою тактику, вони продовжать створювати ключовий тиск на напрямок Бахмут-Сіверськ.

Що стосується вибухів на аеродромі в Криму, то це - сигнал для російських військових. "Збройні Сили РФ не можуть бути впевнені, що вогонь української армії не дійде до них в тому місці, яке вони вважають тилом", - заявив Март Вендла, заступник начальника Генштабу сил оборони Естонії.

ЗСУ дійсно щодня досягають успіху в знищенні логістики та тилових баз ворога. 

"Росія вже зіткнулася з логістичними проблемами, особливо в той момент, коли почали працювати HIMMARS, які почали виносити тилові склади і пункти забезпечення російської армії на Донбасі та півдні", - говорить Семенюк.

Те, що доставлялася раніше швидко, зараз це дуже складно. Тому ЗСУ можуть планувати контрнаступ.

За словами політолога Петра Олещука, зараз РФ, відчуваючи, до чого все йде, намагається домогтися переговорів з Україною. А все для того, щоб отримати можливість перегрупуватися і через рік-два знову почати війну з новими силами. Але Київ категорично відкидає такий варіант.

Нагадаємо, 14 серпня були "демілітаризовані" дві бази окупантів - у місті Токмак (Запорізька область) та у місті Попасна на Луганщині. Крім цього, знищено ворожий склад боєкомплекта в Бериславському районі Херсонської області. 

Вас також можуть зацікавити новини: