Кримський міст називають однією з цілей ЗСУ / фото most.life

Антонівський міст поліг смертю хоробрих, він цілих чотири рази зміг витримати удари Збройних сил України. Але тепер він вже непридатний до експлуатації.

Як нагадали журналісти проекту FreeДом, вперше Збройні Сили України зробили пристрілку по мосту 19 липня, але тоді лише зіпсували дорожнє полотно. Далі був обстріл 26 липня, після чого міст вже перестав приносити користь. І ось 14 серпня по мосту потужно вдарили.

А "поховали" міст HIMARS, коли по ньому рухалася колона автомобілів РФ з боєприпасами. Тепер його неможливо відремонтувати, для перекидання зброї та боєприпасів окупанти можуть використовувати лише понтонну переправу.

Херсонські мости - не єдині, які красиво спалюють ЗСУ. Журналісти показали кадри роботи ССО, які підірвали переправочний міст окупантів в Донецькій області.

"З такими темпами вже незабаром може впасти і Кримський міст, тим більше, що в Криму дуже неспокійно... Якщо ЗСУ міцно взялися за мости, то цей, цілком очевидно, - ціль номер один на сьогодні", - підсумували журналісти.

Раніше керівник Об'єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк підтвердила черговий удар по Антонівському мосту і зазначила, що ЗСУ постійно нагадують окупантам про дистанційну присутність.

ЗСУ ударом по Антонівському мосту в Херсоні влучили у російську колону з боєприпасами, очевидці чули гучні вибухи.

Вас також можуть зацікавити новини: