Висадка російського десанту в Гостомелі завершилася провалом / фото УНІАН, Павло Суходільський

Ворог марить атакою на західні області України, щоб перерізати шляхи постачання військової допомоги нашій країні від Заходу. Як пояснив в інтерв'ю "Обозревателю" військовий експерт Владислав Селезньов, РФ може це зробити двома шляхами - здійснивши ракетний обстріл та спробувавши висадити повітряний десант.

Він зазначив, що у Білорусі після "навчань" залишилося повітряне угруповання російської армії, та РФ вже має дуже сумний досвід проведення подібних операцій. Згадаймо хоча б спробу висадки російського десанту на аеродром Гостомеля. Тоді його було розгромно знищено.

"Думаю, що цього разу станеться те саме, бо й українські Сили оборони, й українська ППО готові до такого варіанта розвитку ситуації. Не думаю, що навіть якщо путінська армія вирішить реалізувати цей план, він буде успішним", - заявив Селезньов.

Відео дня

Бої за "Гостомель"

24 лютого 2022 року українські захисники знищили російський десант, який намагався захопити аеродром "Гостомель". Тоді десятки вертольотів Ка-52 і Мі-8 Російської Федерації висадили десант на аеродромі

У цих боях російські окупанти майже повністю знищили найбільший у світі АН-225 "Мрія", що стояв в ангарі. Бої за аеродром "Гостомель" точилися до 27 лютого.

Вас також можуть зацікавити новини: