Україні необхідно знищувати Кримський міст, - Дикий / колаж УНІАН, фото Телеграм-канал Varlamov News, скріншот з відео

Військовий експерт та ветеран АТО Євген Дикий в ефірі з Українською правдою прокоментував відомості The Independent про те, що РФ більше не використовує Кримський міст для забезпечення військ в Україні. 

"Перше питання до The Independent, звідки вони то знають. Звідки в них така докладна інформація, що там возять, а що ні. А по-друге, не їм вирішувати, що нам використовувати та по яких цілях. Я не прихильник теорій змов, але іноді виникає питання чи не причетна до цього Росія. І цей Кримський міст цим попахує. Дуже очевидно, кому вигідний той меседж, до якого вони підводять", – сказав Дикий.

Він також додав, що навіть якби РФ не використовувала цей міст зараз, Сили оборони все одно мають його знищити для майбутніх планувань. 

Відео дня

"Нам цей міст руйнувати потрібно все одно. Адже навіть якщо вони тимчасово припинять ним користуватися і замінять його на паромною переправою та обхідною дорогою через Приазов'я, то цю дорогу ми рано чи пізно, сподіваємося, переріжемо. І навіть якби зараз вони моста не використовували, вони все одно почнуть. Поки є міст, є зв'язок Криму з материковою частиною. Щойно міст перебивається – Крим стає островом, а це легка здобич", – пояснив Дикий.

Кримський міст у центрі уваги: останні новини

На думку військового експерта Олександра Мусієнка, наразі РФ дійсно може зменшити використання Кримського мосту, оскільки зосереджена на прориві фронту на сході України. Однак, у майбутньому знищення мосту дуже допоможе Силам оборони України.

У ЗСУ підтвердили, що російські військові не використовують логістичні потужності Кримського мосту в повному обсязі. За словами речника Центру стратегічних комунікацій Сил оборони Півдня Дмитра Плетенчука, причина полягає в страху РФ через попередні ураження мосту.

Вас також можуть зацікавити новини: