Сікорський розповів про проблеми Заходу / фото radeksikorski.eu

Глава Міністерства закордонних справ Польщі Радослав Сікорський оголосив про необхідність негайно збільшувати виробництво боєприпасів та зброї для України.

"Що Україні потрібно – це техніка та боєприпаси. Як Захід – Євросоюз плюс США – ми у 20 разів багатші за Росію, але Росія перевела свою промисловість на воєнні рейки й виробляє більше. А війни виграються не тактичними битвами, як в Бахмуті чи зараз в Авдіївці, а виробництвом", – сказав він в інтерв'ю TVN24.

За словами міністра, Захід поки що з цим не справляється. Сікорський поговорить з міністеркою промисловості Марженою Чарнецькою про те, що саме можна зробити для збільшення виробництва техніки та боєприпасів. Він пояснив, що Україна має унікальні компетенції в ракетних і безпілотних технологіях, і Польща могла б стати майданчиком для виробництва.

Відео дня

"Зараз такої промислової співпраці з Польщею практично немає, але вона повинна бути", – наголосив міністр.

На його думку, причини проблеми не стільки в грошах, скільки в виробничих потужностях, оскільки "Європа не тільки роззброїлася, а й деіндустріалізувалася".

"І це потрібно компенсувати якомога швидше... Якщо Путін виграє цю війну, усі наші проблеми чи суперечки стануть мікроскопічними порівняно з такою катастрофою", – підсумував Сікорський.

Війна в Україні - допомога Заходу

Нещодавно Bloomberg писав, що Збройним силам України стає все важче досягати успіхів у її війні з Росією, при цьому підтримка з боку західних партнерів слабшає. 

Як пише CNN з посиланням на американських та європейських посадовців, Без допомоги Заходу Україна може зазнати поразки у війні з Росією вже до літа.

За оцінкою Die Zeit, Україну чекає важка зима, а допомога Заходу зараз на 90% нижча, ніж рік тому.

Варто додати, що ще у листопаді  міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус заявляв, що Євросоюз не зможе передати Україні 1 мільйон артилерійських снарядів до березня.

За словами верховного представника ЄС із зовнішньої політики та безпеки Жозепа Бореля, щоб покращити роботу, оборонні фірми мали б більше зосередитися на передачі боєприпасів в Україну.

Вас також можуть зацікавити новини: