Росія може піти в новий наступ вже наприкінці зими / фото ua.depositphotos.com

Військовий експерт, голова Українського центру безпеки та співпраці Сергій Кузан вважає, що російські війська можуть піти в новий наступ вже наприкінці зими чи на початку весни 2023 року.

В інтервʼю ТСН він розповів, що плани окупантів не змінювалися з 2014 року. Росії не потрібен Донбас і Крим, вона все ще прагне знищити українську державу та її народ. 

"Ми повинні розуміти, що росіяни не відмовилися від своїх планів. Не потрібно обманюватися, що Росії потрібен Донбас і Крим. Їм потрібне знищення української держави та народу. Військові розуміють реальні цілі РФ та готуються до найгіршого сценарію. Такі плани РФ не змінювалися ще від 2014 року. І наші Сили оборони працюють над тим, щоб зруйнувати плани окупантів, і їм вдається це робити", – наголосив Кузан.

Відео дня

За словами військового експерта, новий наступ буде зумовлений мобілізаційними планами російських загарбників. Він додав, що Україні потрібно готуватися до того, що наприкінці зими або на початку весни окупанти можуть підготувати свою піхоту та зняти з консервації військову техніку.

Загроза нового наступу на Україну

Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна усвідомлює ймовірність нового наступу РФ у 2023 році, адже росіяни ніколи не відмовлялися від цього. За його словами, питання в тому, чи здатна Росія на новий наступ.

Водночас представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов повідомив, що станом на зараз Росія не готова до нового повномасштабного наступу. Він зазначив, що поки у розвідці не бачать формування так званого "ударного кулака", але це не означає, що такої загрози немає. 

Вас також можуть зацікавити новини: