Україні загрожує новий наступ росіян з Білорусі, попередив експерт / фото Олег Некало, "Ваяр"

Армія Росії може спробувати знову напасти на північ України з Білорусі, щоб відволікти Сили оборони.

Українська сторона підготувала у північних областях фортифікаційні та інженерні позиції, проведено низку навчань, тому легкої прогулянки у росіян не буде, вони зазнають величезних втрат, розповів військовий експерт Владислав Селезньов в інтерв'ю Obozrevatel.

"Цілком можливо, що російська армія спробує атакувати північні області України з метою відволікання частини українських сил оборони", - зазначив співбесідник.

Відео дня

Експерт додав, що якщо в українських сил на північному фланзі фронту буде достатньо артилерії та боєприпасів до неї, то шанси успіху для окупаційних військ навіть чисельністю близько 30 тисяч зводитимуться до нуля. "Вони просто всі будуть перебиті", - додав він.

Селезньов зазначив, що, за словами радника Офісу президента Олексія Арестовича, росіянам хоча б для примарного шансу на успіх на півночі нашої держави необхідно зібрати угрупування військ, яке нараховувало б близько 30 тис. осіб.

"…Нині вони зібрали там до 10 тисяч. Відповідно, такими ресурсами атакувати неможливо", - підкреслив співбесідник.

За його словами, більшість експертів вважають, що напад з Білорусі на Україну можливий у 20-х числах грудня.

Білорусь допомагає Росії під час повномасштабної війни проти України - найважливіші новини

На початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну на нашу землю з Білорусі вдерлися російські загарбники та важка ворожа техніка. Супротивники спробували захопити Київ та ще низку міст, але зазнали поразки й мали великі втрати у техніці та живій силі. 

З білоруської території також не раз обстрілювали різні наші об'єкти.

Псевдопрезидент Білорусі Олександр Лукашенко лише нещодавно зізнався, що підтримує Росію. Білорусь та РФ почали формувати спільне угруповання військ. Генштаб Збройних сил України попереджав, що загроза з Білорусі зберігається.

В Офісі президента повідомляли, що наша країна на кордоні Білоруссю будує залізобетонний паркан з колючим дротом.

Вас також можуть зацікавити новини: