Жданов пропонує зруйнувати залізничну частину мосту / фото most.life

Українській армії слід завдати удару по Кримському мосту, що з'єднує окупований півострів з Краснодарським краєм РФ. В даний час цю споруду ворог використовує для перекидання своїх військ до Криму.

Про це заявив військовий експерт Олег Жданов в інтерв'ю журналісту Дмитру Гордону.

"Думаю, це обов'язково треба зробити. Я розумію, що ракетами ми будемо місяць його довбати до руйнування... Але пошкодити його і припинити його функціонал як моста - головне", - сказав Жданов.

Відео дня

Як пошкодити Кримський міст

За словами експерта, важливо спробувати зруйнувати залізничну частину моста і зробити все для обмеження автомобільного руху по ньому.

"Може бути, навіть дорожній міст не чіпати, а вдарити по транспортних розв'язках - в'їзду і виїзду з моста - і контролювати їх вогневим режимом. А ось залізничне полотно треба пошкодити саме на мосту, тому що на мосту будуть ускладнені ремонтно-відновлювальні роботи", - пояснив експерт. 

Перспективи знищення Кримського мосту

Як повідомляв УНІАН, раніше екс-заступник начальника Генштабу ЗСУ, генерал-лейтенант Ігор Романенко заявив, що Україна, можливо, і не може зруйнувати весь міст, але теоретично в потрібний момент можна нанести удар, коли по ньому йдуть війська.

21 квітня секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов прокоментував можливість атаки України на Кримський міст, який з'єднує Російську Федерацію з тимчасово окупованим нею півостровом.

У Кремлі угледіли в заяві Данілова про удар по Кримському мосту "анонс теракту". Пєсков заявив, що в заяві української сторони "багато ознак діянь, що підлягають правовій перевірці та подальшому покаранню".

За словами радника глави ОП Олексія Арестовича, в даний час в України немає можливості знищити міст.