Ймовірно, така доля очікує кинутий у бій танки РФ / фото facebook.com/93OMBr

Російські окупанти не мають по всій лінії фронту переваги 1:20 в техніці, мова йде лише про окремі напрямки, наприклад - Сєвєродонецький.

Про це розповів військовий експерт Олег Жданов, пише сайт "Сьогодні".

"Це не говорить про те, що у нас по всій лінії фронту 1:20 техніки. Ні, це на ділянках, де вони намагаються прорвати нашу оборону. І одночасно ці 20 танків проти нашого одного не йдуть в атаку - вони йдуть хвилями по кілька машин - 1:4, 1:5. Таку перевагу створюють в ході атак на наші позиції", - розповів він.

Відео дня

Окремо Жданов уточнив, які РФ змушена використовувати танки.

"Вони навіть відмовилися знімати зі зберігання Т-80 - це був найсучасніший на той період радянський танк. Він дуже примхливий - там вертолітний двигун, а сам танк працює на авіаційному газі - це дуже дорого. Тому вони пішли ще далі і знімають Т-62, який простий, як трактор, в експлуатації. Цими танками вони спробують створити чисельну перевагу, цими ударними "броньованими кулаками" і піхотою "закидати" наші позиції", - говорить він.

Танки Т-62, додає Жданов, "мають пам'ятати ще Хрущова". Вони були "глибокою модернізацією" Т-55, ще більш старого танка. Далі був Т-64, який був проривом в танкобудівній галузі Радянського Союзу, але був занадто дорогим, тому його зняли з виробництва.

"У Т-62 фактично ходова частина залишилася майже такою ж, як і Т-34, тобто великі катки без підтримуючих на гусеницях. І в принципі, його внутрішня начинка теж - там немає автомата заряджання (воно здійснюється вручну екіпажем танка). Так що цей танк - це середина XX століття, але їх у них дуже багато", - розповів він.

Примітним фактом Жданов називає відсутність в цих танках реактивної броні, вони просто"голі".

Цікаво, за словами експерта, що на цих танках немає реактивної броні:

"Тому поразка цих танків може ефективно проводитися навіть засобами радянських часів, таких як РПГ-7. NLAW і Javelin - там взагалі шансів [для танка] немає", - запевнив він.

Раніше повідомлялося, що російські окупанти підтягнули в Херсонську область ешелон з близько 30 одиниць 50-річних розконсервованих танків Т-62 і реактивні системи залпового вогню.