За словами Жданова, чаша на вагах вже схиляється на користь України / фото facebook.com/GeneralStaff.ua

Військовий експерт Олег Жданов стверджує, що сьогодні по всій лінії фронту склалася патова ситуація: російські окупанти вже не можуть наступати, а українська армія поки не готова до наступу.

Про це Жданов сказав в інтерв'ю ТСН.uа.

"Наші можливості за останній місяць зросли. А можливості російської армії зменшилися. Тому чаша на вагах починає схилятися на нашу сторону", - констатував експерт.

Відео дня

За його словами, сьогодні вже можна говорити про ліквідацію правобережного угруповання російських військ у Херсонській області без зайвих втрат, особливо в особовому складі.

"Тобто ми можемо без активних бойових дій, а дистанційним способом потроху це угруповання зводити нанівець і змусити росіян або відступати від правого берега Дніпра, або здатися в полон", - говорить Жданов, додаючи, що російська армія вже не може наступати, а українська ще не може.

"Ось вам патова ситуація на всій лінії фронту. І тепер почався період такого змагання між Росією і Україною - хто перший створить наступальне угруповання", - зазначив він.

Раніше радник глави ОП Олексій Арестович спрогнозував, що в ході Українського контрнаступу у полон здаватимуться сотні тисяч російських окупантів.