Прикордонники посилено перевіряють росіян та білорусів, пишуть ЗМІ / фото ДПСУ

Україна почала додатково перевіряти громадян Росії та Білорусі, які в'їжджають до нашої країни.

Про це пише "РБК-Україна", посилаючись на джерело в силових органах.

"Прямої юридичної заборони немає. Це обґрунтований захід для недопущення в'їзду скажімо так "небажаних осіб", - сказано в повідомленні.

Також вказується, що посилені перевірки стосуються громадян двох сусідніх країн у віці від 18 до 60 років. Прикордонники перевіряють наміри білорусів і росіян для в'їзду в Україну.

Раніше в суботу деякі ЗМІ повідомили про нібито заборону на пропуск росіян до України. При цьому вони посилалися на якийсь "наказ" Держприкордонслужби.

Загроза російського вторгнення

З початку листопада Росія зосередила навколо України понад 100 тисяч військ, які Путін, на думку західної розвідки, може залучити для повномасштабного нападу на Україну.

Вже кілька місяців США і ЄС з Британією працюють над розробкою інструментів стримування агресії Кремля. Своєю чергою Москва тисне на Вашингтон і НАТО ультиматумом з невступу України в Альянс.

11 лютого держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що Росія може почати нове вторгнення в Україну в будь-який момент, в тому числі під час Зимових Олімпійських ігор, які триватимуть до 20 лютого.

Того ж дня радник президента США з питань нацбезпеки Джейк Салліван заявив, що можливе вторгнення російських військових в Україну може початися з повітряних бомбардувань і ракетних ударів.

Україна зажадала від РФ роз'яснення щодо військової діяльності біля кордонів нашої країни й на території тимчасово окупованого Криму. На відповідь Кремль має 48 годин.