ЗСУ відбили штурми окупантів у районах семи населених пунктів / фото УНІАН

Сьогодні, 5 серпня, Збройні сили України відбили ворожі наступи у районах семи населених пунктів. В результаті всіх атак окупанти були змушені відійти з втратами.

Відповідною інформацією поділився прес-центр Генштабу ЗСУ у традиційному вечірньому зведенні з фронту.

На Краматорському і Бахмутському напрямках рашисти намагалися зайняти більш вигідні рубежі і поліпшити тактичне становище в районах Бахмута, Зайцевого і Вершини. Штурми закінчилися втечею і втратами для противника.

Відео дня

"Ворог безуспішно намагався просунутися в напрямках населених пунктів Красногорівка, Авдіївка та Піски", — повідомили в Генштабі про ситуацію на Авдіївському напрямку.

ЗСУ також відбили черговий штурм неподалік від Мар'їнки і "змусили ворога тікати". Аналогічним чином закінчилася атака в напрямку Лозового.

Для виявлення позицій ЗСУ окупанти активно застосовували безпілотники. Вони вели повітряну розвідку в районах Гусарівки, Чепіля, Малих Проходів, Руської Лозової, Запоріжжя та Новоселівки Другої.

Нагадаємо, як повідомляв УНІАН, у п'ятницю, 5 серпня, ЗСУ звільнили два села на території Харківської області — Дмитрівку і Дібрівне. В процесі вдалося знищити багато піхоти і техніки ворога.

Війна Російської Федерації проти України

  • 24 лютого РФ вторглася в незалежну Україну і влаштувала в країні справжній колапс. Окупанти не тільки захоплюють військові частини, аеропорти та інші стратегічні об'єкти, а й стріляють по мирних жителях і багатоповерхівках міст.
  • 27 лютого 2022 року з'явилася інформація про те, що Білорусь може оголосити війну Україні. Офіційних підтверджень вторгнення її армії на нашу територію поки немає.

Вас також можуть зацікавити новини: