Армія РФ зазнає втрат в Україні/ фото УНІАН, Сергій Ревера

Останні тижні дуже багато зведень про роботу української авіації. Як розповів військовий експерт Олег Жданов, на окремих напрямках дійсно змінилася ситуація. 

В ефірі проекту Freeдом він зазначив, що на південному напрямку ЗСУ практично "винесли" майже всі ППО.

"За минулий тиждень знищено чотири тільки комплекси С-300 і, по-моєму, два комплекси "Панцир-1С". До речі, сьогодні 3 командні пункти винесли сьогодні", - заявив Жданов. Він додав, що командний пункт - це до 100 осіб. Без командних пунктів війська деморалізовані, наголосив експерт.

"Ось, що ми робимо. Ми розвалюємо систему управління військами...  Найближчі дні вони вони не будуть отримувати конкретних наказів, поки не запрацює запасний командний пункт", - заявив Олег Жданов.

Він звернув увагу на той момент, що зазвичай на командному пункті гинуть офіцери-оператори. Оперативний відділ вилітає - і все", - додав експерт. 

За його словами, для створення нового командного пункту противнику буде потрібно 2-3 дні, які ЗСУ можуть використовувати на свою користь у плані завдання втрат військам РФ.

Раніше британська розвідка зазначала, що російські окупанти не можуть використовувати два основних автомобільних мости для постачання угруповання на західному березі Дніпра в Херсонській області. ЗСУ також перебили дорогу через річку в Новій Каховці. В результаті всі поставки для війська РФ розміром кілька тисяч залежатимуть від двох понтонних поромних переправ.

Вас також можуть зацікавити новини: