Вдосконалений БТР-50 оснащений новим українським двигуном ЗТД-2 / «Укроборонпром»

Державне підприємство «Завод імені Малишева» провело чергове випробування модернізованого БТР-50, під час якого бойова машина успішно форсувала водну перешкоду вплав.

Про це повідомляє прес-служба держконцерну «Укроборонпром».

«Укроборонпром»

Читайте такожСША дозволить Туреччині повернутися в програму F-35, якщо та відмовиться від російських С-400

Відео дня

«Удосконалений БТР-50 оснащений новим українським двигуном ЗТД-2 потужністю у 400 к.с., який замінив застарілий В-6 потужністю 240 к.с. Машина також отримала п’ятиступеневу коробку передач з планетарними механізмами повороту, та доопрацьовані вузли ходової частини», - сказано в повідомленні.

Модернізований БТР-50 вже успішно пройшов ходові тестування на пересіченій місцевості і вогневі випробування, додали в дежконцерні.

Як повідомив генеральний директор заводу Олександр Чурсін, в Україні цей бронетранспортер не перебуває на озброєнні, але в багатьох арміях світу, особливо в азіатських і африканських регіонах, він успішно експлуатується. Тому підприємство може запропонувати новинку іноземним державам.

Довідка УНІАН. БТР-50 - гусеничний бронетранспортер, розроблений в 50-х роках XX століття. Він призначений для транспортування до 20 бійців і військових вантажів масою до 2000 кг.