Експерт розповів, яка зброя З нового пакету допомоги США може перешкодити російському наступу / фото Генштаб

Новий наступ російський військ на Україну можуть пригальмувати американські ракети GLSDB з дальністю ураження 150 км. Їх обіцяють передати США в новому пакеті військової допомоги.

За словами військового оглядача і ветерана російсько-української війни Олексія Гетьмана, далекобійна зброя дозволить Україні вражати цілі в районі узбережжя Азовського моря

"Тобто прострілюються всі угруповання на Лівому березі біля Херсона, якраз там, де ми хочемо перебити цей шлях по суші в Російську Федерацію, щоб ці угруповання опинилися в оперативному оточенні. Якщо дивитися біля Бахмута, то, умовно кажучи, можна дострелити до тих угруповань, що знаходяться в Донецьку", - пояснив експерт у коментарі ТСН.

Відео дня

При цьому він зазначив, що ракети GLSDB допоможуть ЗСУ відсунути від лінії зіткнення росіян. Загарбникам доведеться відсунути штаби, логістичні центри і склади боєприпасів щонайменше на 160-170 км, що ускладнить логістику росіян.

"Якщо через тиждень-два (далекобійні ракети – УНІАН) будуть у нас на озброєнні, то вони (росіяни – УНІАН) цього ще не очікують і згрупувалися в 120-130 км від лінії зіткнення. Якщо ми цими ракетами завдамо удару на 150 км, то можемо якщо не зірвати російський наступ, то, принаймні, дуже його призупинити. Це дуже важливі ракети", - підсумував експерт.

Далекобійні ракети для України - що відомо

Україна неодноразово закликала Захід передати ВСУ далекобійні ракети, щоб бити по скупченнях військ РФ в тилу. Військові США погоджуються, що ATACMS до HIMARS необхідні для деокупації тимчасово захоплених росіянами територій, зокрема, українського Криму.

Водночас у США прохання постійно відкидають, побоюючись ескалації на фронті. Крім того, в США і країнах Європи стали звучати негативні заяви щодо передової авіації.

31 січня 2022 року Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що Київ веде активні переговори про розблокування рішень з надання Збройним силам реактивних винищувачів і далекобійних ракет, які можуть вражати цілі на відстані до 300 кілометрів.

Вас також можуть зацікавити новини: