Росія використовує північнокорейські KN-23/24 / скріншот

Використання РФ північнокорейських ракет у війні проти України дає Пхеньяну рідкісний шанс перевірити свою зброю в бою.

"Я не вірю, що на моїй пам’яті північнокорейська армія мала таку лабораторію на полі бою, яку росіяни дозволили собі мати в Україні", — сказав генерал Чарльз Флінн, командувач Тихоокеанського сухопутних військ США, якого цитує Bloomberg.

Це дає Північній Кореї можливість отримати цінну інформацію щодо технічних питань і самих боєприпасів. За словами Флінна, Штати будуть уважно спостерігати за тим, як це буде розвиватися. Його та інших непокоїть, що КНДР зможе дізнатися про свою зброю.

Відео дня

США, Південна Корея та інші звинуватили КНДР в тому, що вона відправляє до Росії новітні балістичні ракети, здатні нести ядерну зброю. Їх можна легко приховати, швидко розгорнути та важко збити. Зображення, надані США, вказують на те, що це Hwasong-11 - широкий клас балістичних ракет малої дальності, які можуть вражати цілі з високим ступенем точності. Їхній радіус становить від 380 до 800 кілометрів.

Флінн назвав триваючі випробування балістичних ракет Північною Кореєю тривожними та дестабілізуючими.

Війна в Україні - як КНДР допомагає Росії

Як раніше повідомляв УНІАН, Північна Корея прискорює темпи поставок секретної зброї для РФ. Нещодавно вона відправила ще 6700 контейнерів, в яких може перебувати близько 3 мільйонів снарядів калібру 152 мм.

СБУ знайшла підтвердження, що Росія атакує українців ракетами з КНДР типу Hwasong-11 (KN-23/24).

У Міністерстві оборони США вважають, що Північна Корея продовжує надавати Росії допомогу у її агресивній війні проти України.

Вас також можуть зацікавити новини: