У Повітряних силах прокоментували заяву Путіна про "знищення" пʼяти Patriot / фото twitter.com/oleksiireznikov

Речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат прокоментував заяву російського диктатора Володимира Путіна про те, що окупанти нібито "знищили" 5 комплексів Patriot в Україні.

"Ну, ми говоримо про дивізіони – вони (країни-партнери – ред.) передали два дивізіони, які командувач Повітряних сил показав, навіть селфі зробив. Дивізіон складається з командного центру, радіолокаційної станції, тобто радара, який забезпечує інформацією про повітряні цілі, і до восьми пускових установок може бути в Patriot", – пояснив Ігнат в ефірі телемарафону.

Він припустив, що президент РФ мав на увазі саме пускові установки, коли говорив про "пʼять знищених". При цьому Ігнат наголосив, що системи Patriot продовжують захищати українське небо. 

Відео дня

"Може, вони самі не знають, що таке Patriot і з чого він складається. І тому вони їх "нищать" щодня. Хочу запевнити, що Patriot працює. Ми це самі бачили", – резюмував Ігнат.

Як РФ "знищує" українське озброєння: останні фейки

Після ракетної атаки по Україні 16 червня 2023 року російські окупанти придумали собі знищення "центру прийняття рішень". У Міноборони РФ заявили, що ціль нібито була уражена "високоточною зброєю".

Крім того, в російському Міноборони намріяли собі знищення 15 HIMARS. Там також зазначили, що більше 10 тисяч російських окупантів нібито отримали "спецвиплати" за особисте знищення чи захоплення української техніки. 

Вас також можуть зацікавити новини: