Журналісти повідомили цікаві факти про польську самохідну артустановку, яку українські воїни активно використають проти ворогів / колаж УНІАН з фото facebook.com/MinisterstwoObrony та скріншоту

Польська САУ Krab (самохідна артилерійська установка "Краб") активно нищить російських окупантів на сході України.

Озброєння працює проти супротивників на Бахмутському напрямку - вражає ворога як на передньому краї, так і далеко від лінії фронту, йдеться у сюжеті ТСН під час телемарафону. "Свою назву польська установка з німецьким двигуном і електронною системою наведення отримала через клешню, на яку опускається гармата після пострілу", - зазначили журналісти.

Гармаші з 26-ї артилерійської бригади Збройних сил України на цій САУ працюють майже два роки, і називають цю зброю по-різному. "Бібіка називаю. Якщо любиш її - вона любить тебе", - розповів один із захисників України - механік Олександр. Він додав, що САУ "Краб" оснащена мерседесівським двигуном, який має тисячу кінських сил.

Варто підкреслити, що ця польська зброя калібром 155 міліметрів, вона може запускати шість снарядів за хвилину. У відкритих джерелах повідомляється, що мінімальна дальність цієї "самохідки" 4,5 кілометри, а максимальна - 40 км.

Триває повномасштабна війна в Україні - новини, які варто прочитати сьогодні

Наприкінці травня 2022 року стало відомо, що польська сторона передала українській 18 "Крабів". Крім того, Польща навчила 100 українських артилеристів працювати з цими САУ.

На початку квітня 2023 року головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний поділився, що це польське озброєння потужно працює на передовій та успішно виконує завдання на полі бою. Пізніше повідомлялося, що ця західна зброя стала ціллю "номер один" для російських загарбників, оскільки дуже ефективно працює на фронті.

Вас також можуть зацікавити новини: