У Дніпрі броньовану розвідувально-вартову машину, що кілька років була експонатом у музеї, відправляють на фронт. Друге життя техніці дали волонтери.

Як йдеться в сюжеті ТСН, до ремонту це була просто броньована коробка, без обладнання всередині, яка не могла їхати своїм ходом. 

Більшість запчастин довелося замінити: замість старого двигуна поставили надійний "мерседесівський". Машину осучаснили та перефарбували й вже передали військовим.

Броньована розвідувально-вартова машина поїде на Донецький напрямок, де возитиме солдатів, боєприпаси та евакуюватиме поранених.

"Головне - це підвезення особового складу та БК на позиції. Також будуть вивозитися поранені, "трьохсоті". Звичайно, для таких доріг, як там, ця машина нам дуже потрібна", - каже "Псіх", військовослужбовець ЗСУ. 

Як 100-річні кулемети "Максим" отримали друге життя

Раніше повідомлялося, що на початку 2022 року з консервації дістали понад 30 тисяч кулеметів "Максим". Вони пролежали на складах із 40-х років. Саме за допомогою цих кулеметів захисники України збивали деякі "Шахеди" під час атак на Київ. І тут прадавнім "Максимам" допоміг надсучасний тепловізор.

Тож з осені 2022-го року ці мастодонти зброї отримали нове життя, під час атак іранськими дронами-камікадзе. 

Вас також можуть зацікавити новини: