Ветеран АТО наголосив, що FPV-дрони – це не заміна артилерії / Колаж УНІАН, фото фото t.me/V_Zelenskiy_official, скріншот

На війні немає однієї зброї, яка б розв'язувала всі проблеми, і безпілотники не зможуть повною мірою компенсувати снарядний голод, який відчуває Україна. Таку думку висловив ветеран АТО Євген Дикий в інтерв’ю "24 Каналу".

"Вундервафлі" не існує. Кожна зброя має чітко свою нішу, своє призначення. Якраз найкращі результати – це коли в тебе є повний арсенал зброї і ти використовуєш усе за своїм призначенням", - наголосив він.

Дикий зазначив, що зараз часто можна почути таку думку, що FPV-дрони – це заміна артилерії, але це не відповідає дійсності.

Відео дня

"Так, фактично, якщо брати класичну стару зброю, FPV достатньо ефективно замінили РПГ-7, дійсно замінили протитанкові гранатомети. Великою мірою, хоча не на 100%, замінили протитанкові керовані ракети. Значною мірою замінили станкові гранатомети. Однак це все – зброя ближнього радіуса дії. Непогано заміняють FPV міномети малих калібрів – 60 чи 80. Усе, не більше. Уже навіть міномет 120-го калібру не заміняється, хоча в них приблизно схожий радіус дії", - каже військовий.

Він пояснив, що артилерія б'є на зовсім іншу відстань, і вага FPV-дрона набагато менша, ніж вага тільки однієї бойової частини артилерійського снаряда.

"Доповнюють себе оці речі просто ідеально, але заміняють дуже частково".

Дикий підкреслив, що наразі Україна вимушена так воювати, зокрема в Авдіївці. Основний тягар боротьби з ворогами на дальніх підступах та з ворожою технікою сьогодні покладається саме на FPV-дрони. Однак, зазначив військовий, "це просто безвихідь", оскільки в обороні так триматися можна, але про наступ мови не йтиме.

Снарядний голод в Україні

Раніше міністр оборони України Рустем Умєров написав листа до європейських партнерів де заявив, що українським військам критично бракує боєприпасів. Ворог випускає втричі більше снарядів, ніж Сили оборони. Зазначається, що Україні необхідно 200 тисяч 155-мм снарядів на місяць. 

Раніше видання  The Wall Street Journal писало, що в умовах нестачі боєприпасів і не отримуючи додаткової військової допомоги від США, Україна намагається компенсувати це за рахунок виробництва мільйонної армії FPV-дронів на потужностях маленьких підприємств, розосереджених по всій країні.

Вас також можуть зацікавити новини: