Польща озброюється / фото ua.depositphotos.com

Для всіх країн в Європі ясно, що Росія на десятки років вперед - ворог номер один, небезпечний і агресивний. Цій агресії можна протиставити тільки силу. Це розуміють і поляки, які озброюються до зубів.

Як йдеться в сюжеті проекту FreeДом, міністр оборони Польщі Маріуш Блащак днями підписав грандіозну угоду з військово-промисловим комплексом Південної Кореї. Угода розрахована на багато років поставки південнокорейських винищувачів FA-50, самохідних гаубиць К-9 і найбільше суперсучасних танків К2.

Так, постаки танків К2 розділили на два етапи: на першому Польща закупить 180 танків, поставки почнуться цьогоріч. На другому - понад 800 танків вже будуть вироблятися в Польщі польською оборонною промисловістю.

К2 - це один з найсучасніших танків у світі і, ймовірно, найдорожчий, його вартість 8,5 млн доларів за одиницю. Але він того вартий, він оснащений сучасними радарами системи виявлення цілі, дуже міцний і витривалий, оснащений спеціальним захистом від ураження. А його 120-міліметрове знаряддя з лазерним прицілом здатне за хвилину вразити 6 цілей. До того ж, ствол може бути замінений на 140 міліметрів і стріляти як гаубиця керованими снарядами. І - вишенька на торті - ці танки проектували, взявши за основу американський "Абрамс".

Також Польща має попередній контракт на поставку винищувачів F-16. Польща також закупить у Південній Кореї 48 легких винищувачів FA-50, перші 12 з яких повинні бути поставлені в країну в середині 2023 року. Літак буде налаштований відповідно до вимог ВПС Польщі і оснащений системи розпізнавання НАТО свій-чужий, а також суперсучасною електронікою.

На довершення грандіозної угоди щодо посилення обороноздатності Польщі поставки самохідних гаубиць K9. На першому етапі країна отримає 48 гаубиць, потім вона замовить понад 600 гаубиць, які вже будуть вироблятися у Польщі.

"Польща більше не сидить склавши руки, не спостерігає зверхньо за керівництвом Кремля. Військова машина Польщі набирає обертів, при цьому вона планомірно допомагає Україні зброєю", - підсумували в сюжеті.

Раніше повідомлялося, що з кожним новим днем війни Україна отримує дедалі більше озброєння від партнерів. Незабаром українські захисники отримають нові дрони-камікадзе Phoenix Ghost.

Вас також можуть зацікавити новини: