У ЗСУ назвали найкраще "щеплення" проти С-300 та С-400 / фото ua.depositphotos.com

Речник Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат заявив, що допомога, яку Україна отриимає від партнерів після чергової зустрічі у форматі "Рамштайн", дасть змогу ефективно протистояти російським ракетним атакам. Однак у протидії установкам С-300 та С-400 найкращим варіантом є їх знищення. 

"Очевидно, на "Рамштайні" буде потужний пакет допомоги. Зокрема, йдеться про системи NASAMS, IRIS-T, Patriot. І це саме те, що може збивати балістичні ракети. Але конкретно щодо С-300 та С-400 найкраще "щеплення" – це знищення самих установок", – зазначив Ігнат в ефірі національного телемарафону

За його словами, вражати зенітні установки за 200 кілометрів від нашого кордону – завдання цілком реальне.

Відео дня

"Це може бути артилерія, це можуть бути оперативно-тактичні комплекси. І не забуваємо, що у нас є ударні безпілотники, якими теж можна трошки прорідити засоби ППО противника", – додав речник Повітряних сил.

Застосування Росією С-300 та С-400 на війні

В середині січня Росія вперше вдарила по Києву ракетами до комплексу С-400.  Як зазначає військовий експерт Сергій Згурець, це робиться для виконання суто терористичних завдань, адже для влучання по землі ці ракети достатньо умовно точні. 

У Повітряних силах ЗСУ зазначили, що частіше застосування російськими окупантами зенітних ракетних комплексів С-300 по наземних цілях в Україні свідчить про зменшення запасів балістичних ракет.

Водночас у Центрі протидії дезінформації при РНБО наголосили, що для України наразі єдиним варіантом захисту від російських ракет С-300 і С-400 залишається знищення самих пускових установок безпосередньо на позиціях.

Вас також можуть зацікавити новини: